MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
BODRUM GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi 2004'de Resim ve Grafik, 2005'de Heykel Bölümü ile eğitim-öğretime başlamış, 2012 yılında Sahne Sanatları Bölümü, 2018 yılında Seramik Bölümü ve 2021 yılında Dijital Oyun Tasarımı bölümünün eğitime başlamasıyla 6 bölümle Muğla ili Bodrum-Ortakent Yerleşkesinde eğitimini sürdürmektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum’un tarihsel ve kültürel kimliğiyle bütünleşerek toplumda sanat bilincinin uyanmasında önemli roller üstlenmektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi, eğitime başladığı 2004’ten bu yana değişen dünyanın değerlerini özgür düşünce ve çağdaş sanatçı/tasarımcı yetiştirme misyonuyla birleştirmektedir. Fakültemiz Ortakent Yerleşkesi içinde 2012 yılında hizmete açılan Şükran-Rauf Nasuhoğlu Eğitim, Araştırma ve Kültür Merkezi’ nde düzenlenen sempozyum, çalıştay, sergi ve konferanslar ile öğrenciler ve başta Bodrum olmak üzere bölgenin kültür ortamına önemli katkılar sağlamaktadır. Farabi ve Erasmus gibi Ulusal ve Uluslararası değişim programlarıyla öğrenci rotasyonları yapılmakta, eğitim programları, çağın gereklerine göre güncellenmektedir. Yenilikleri yakından izleyen, genç ve dinamik eğitimci kadrosuyla, ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte gösterilen başarılar, fakültenin sanat ve tasarım alanında tanınmasında da önemli rol oynamaktadır. Ülke ve dünya kültürüne sanat yoluyla katkıda bulunacak yaratıcı, çağdaş, evrensel düşünce ve değerlere sahip, özgür bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmak temel amaçlar arasındadır.