Seramik Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ
MSKU BODRUM G.S.F. SERAMİK BÖLÜMÜ
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

Seramik Bölümümüz 2021 yılı Aralık ayı içerisinde iki ilkokul ile seramik atölye uygulamaları gerçekleştirmiştir. İlki 2 Aralık 2021 tarihinde Bodrum Gümüşlük’te yer alan AHMET ZEKİ BÜYÜKKUŞOĞLU İLKOKULU’nda Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Canbolat ve Arş. Gör. Dr. Didar Ezgi Özdağ  ve YLS öğrencimiz Pınar Polat yürütücülüğünde 3.sınıf dokuz yaş grubu öğrencilerle gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler çamur tornasında ve elle şekillendirme teknikleri ile üç boyutlu uygulamalar yaparak çamur malzemeyi deneyimleme ve sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme olanağı bulmuşlardır.
İkinci etkinlik ise; AKYARLAR HACI MAHMUT TINAZTEPE İLKOKULU 4. Sınıf öğrencilerinin bölümümüzü ziyaret etmeleri, ardından Yunus Büyükkuşoğlu Seramik Bölümü Binası’nda yer alan sergileri izlemeleri ve Prof. Burcu Karabey, Dr. Öğr. Üyesi F. Betül Karakaya gözetiminde, lisans öğrencileri; Mehmet Tiryaki, Yeliz Beyazıt, Zehra Gülşen, Rabia Ekinci, Elvan Çelikaslan yardımcılığında çamur malzeme ile elle şekillendirme ve torna uygulamaları yapmaları ile gerçekleşmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 25.12.2021 16:18 Okunma Sayısı : 1365